親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

大板有咩好買?

大板有咩必買? 大板買BLUE LABEL , AGNES B D款會唔會冇東京咁新? 大板葯房買SOFINA會有幾折?

大宅

Re: 大板有咩好買?

大阪葯房買 Sofina 大多數會係7折,但都有d只係8折,所以妳要搵間係7折

翡翠宮

我 2 月去時, 响環球片場隔離美國村果度果間葯房, 買
sofina 隻控油波波, 超抵呀, hk 買 $250, 果邊買 $135
咋, 我即刻掃貨咁買左 8 個返黎呀 .....

大宅

係呀 ...., 若係 sofina 用家,真係真係好抵好抵架!
如 whitening essence,香港賣 $450,但日本只係 around $270,所以我都入好多貨架!

DHC 都會係平過 HK 的!

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

京都-一澤帆布 :mrgreen:

大宅

其實買既野同响東京都差唔多 ...但係一定要記得食"金龍拉面", 真係超好味 ~~~~

翡翠宮

但我上次跟團, 個導遊勁彈呀, 同埋冇乜人去食架喎, 佢
反而帶左我地入去一啲橫街小巷度食拉麵, 好味到爆燈
呀 ......

mimi1102 寫道:
其實買既野同响東京都差唔多 ...但係一定要記得食"金龍拉面", 真係超好味 ~~~~

男爵府

5該幫我SO 1個
楊桃 寫道:

我 2 月去時, 响環球片場隔離美國村果度果間葯房, 買
sofina 隻控油波波, 超抵呀, hk 買 $250, 果邊買 $135
咋, 我即刻掃貨咁買左 8 個返黎呀 .....

翡翠宮

我今次都唔去環球片場, 但我會努力搵下仲有邊度有 .....

LOWERBOBO 寫道:
5該幫我SO 1個

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

你哋係咪自己去大板玩呢?

可否提供你哋個行程表比我呢?因為我計劃緊出年四月去大板.

謝謝.

大宅

楊桃,

因為個導遊响金龍拉面冇commission 分 ar ma, 一定會勁彈, 仲要彈到你唔想去 .

我7年前第一次去大阪, 果時仍要係跟團, 去到心齋橋, 個導遊叫我地只需要行頭果幾條街, 後面冇野睇, 唔好浪費時間, 仲有, 千祈唔好行地下街, 因為地下街好亂, 好難行, 會lost way, 所以, 我好聽佢話, 只係行左頭幾條街同冇行地下街, 但係就覺得大阪好悶, 尤其是心齋橋, 冇野好買, 當時諗, 我一定唔會再去大阪 ...

但係04年, 因為朋友想去大阪, 所以我好唔願意地再去大阪, 但係今次我係自由行, 自己編行程, 今次先知道, 點解個導遊叫我唔好行後面果幾條街, 因為果度有一間舖頭, 買手信買得好平, 仲免稅添, 佢緊係唔想我地去幫襯啦, 如果唔係, 邊度有人幫襯佢呀..仲有, 條地下街, 都唔知幾易行同幾多野睇呀, 我依家仲好想再去多大阪幾次, 尤其是食"金龍拉面"

翡翠宮

mimi1102,
係呀, 其實我就冇咩所謂既, 反正佢介紹果間又真係好好
味, 尤其是個煎餃子, 真係皮薄餡靚架 ......

反而行心齋橋同地下街, 佢就叫我地盡情咁行, 千祈唔好
執輸, 只係我地唔夠時間行囉, 因為趕住跟返大隊去食晚
飯, 我2月會再去呀, 到時一定會盡情咁行啫 .....

男爵府

Dear mimi1102,

Can you tell me the name and address of that 舖頭,( 買手信買得好平, 仲免稅添),

thanks a lots.

首頁

尾頁

跳至