跳至

首頁

尾頁

大宅

請問大家有無試過威寶o既親子班呀?

威寶o個個1-2歲o既"幼兒樂親子學習班"大家有無玩過?
唔知好唔好呢?

珍珠宮

Re: 請問大家有無試過威寶o既親子班呀?

哈哈, 有呀!
我仔仔果陣返咗4期 (約一年內), 我同佢都好開心呀! 佢個親子班都係外藉老師教架! 一班約10個人但係就有一個外藉老師同一個本地老師所以佢既照顧好全面架!
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

大宅

咦!咁好?!親子班都有外籍老師呀!
咁佢地d老師有無愛心o架?
你仔仔返左4期,咁玩o既野同埋學o既野咪有機會重複囉?!

子爵府

幾時有得報名架 我個女2歲半去唔去得架

大宅

jennifer_bc
我講o個個親子班係for1-2歲o既小朋友,係一定要家長陪同一齊上o架!
如果你個女2歲半,可以俾佢讀n1喎!

子爵府

我個家庭醫生唔係太主張佢返n1....佢話今時唔同往日宜家d菌太勁...如果係我自己湊就盡量唔好比佢太早入學wor....所以我無打算比佢太早入學lor

大宅

jennifer_bc ,
我好多朋友o既仔女真係一返學就病,不過因為我個女係屋企只係對住工人,費事佢係屋企無無聊聊,而且想佢學下群體生活同埋自理,所以我都打算俾佢2歲入學囉!
咁如果你自己湊又真係唔需要咁早入學o既!你不妨搵下d一個禮拜上一兩堂o既親子班,可能呢d較適合你囡囡! :wink:

子爵府

QutieBaby 寫道:
jennifer_bc ,
我好多朋友o既仔女真係一返學就病,不過因為我個女係屋企只係對住工人,費事佢係屋企無無聊聊,而且想佢學下群體生活同埋自理,所以我都打算俾佢2歲入學囉!
咁如果你自己湊又真係唔需要咁早入學o既!你不妨搵下d一個禮拜上一兩堂o既親子班,可能呢d較適合你囡囡! :wink:

我都明白有時要返工d mama又要擔心個小朋友在家學唔到野...放jor工又唔係太多時間陪佢地...我有個fd佢個baby比阿媽湊她發覺個baby與同年紀小朋友(2歲果時同我女一樣大....現在2歲半)勁內向人地問佢野又唔理人..佢迫於無奈比佢讀n1(到現在佢個女真係唔同晒wor)個人開心jor好多 我自己就成日帶個女四圍去..坐下巴士阿火車等同佢玩傾下講下lor..有時我又做下老師同佢玩遊戲做得好又要我比野佢食(佢interview完d學校後成日話d老師好好人比candy佢食....細佬仔真係天真 )

珍珠宮

QutieBaby,

我覺得佢地d miss 個個都好好,到而家我仔仔係到讀n1, 每日見到我仔仔都仲同佢好好傾, 成日都問我仔仔開唔開好,又同佢玩,我覺得ok 喎!
當然冇重複啦, 佢地每次既主題都唔同架!
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

珍珠宮

jennifer_bc,

我個家庭醫生都勁返對我比仔仔返n1, 仲不停問我為乜, 但我唔想佢凈係對住工人佢會好內向同太"痴"工人,所以如果你自已湊就唔需要太早比小朋友入學啦, 我要返工,所以比佢返學,但係佢真係好開心呀! 每日返嚟就會話比我聽發生咩事,唱咩歌仔,仲教我唱添見佢咁心,咁我都覺得ok架!

子爵府

bigbighei 寫道:
jennifer_bc,

我個家庭醫生都勁返對我比仔仔返n1, 仲不停問我為乜, 但我唔想佢凈係對住工人佢會好內向同太"痴"工人,所以如果你自已湊就唔需要太早比小朋友入學啦, 我要返工,所以比佢返學,但係佢真係好開心呀! 每日返嚟就會話比我聽發生咩事,唱咩歌仔,仲教我唱添見佢咁心,咁我都覺得ok架!

hihi~明白明白....如果我地二公婆都要返工的話我都會比囡囡讀n1...所以每個家庭都有自己難處架呢...d醫生係唔會明架啦個小朋友sick左就話你地係唔係有人sick傳染比佢阿 我個家庭醫生都好串下不過又好有道理wor~所以比人話2句都冇法子

大宅

我仔仔返咗1個課程啦, 佢返得好開心因為個外籍老師成日同佢玩同傾計, 個外籍老師真係幾好, 佢好主動同每一個小朋友玩而且又會向每一個小朋友問問題, 我仔仔學咗啲英文生字及英文歌, 所以我已同仔仔報了第2個學期, 呢間學校比我感覺啲先生幾親切同都幾照顧小朋友, 之前我仔仔返過朗思試堂, 我仔仔就 :-( :-( :-( , 而且我覺得呢間麻麻哋, 所以我返元朗思PLAYGROUP我都唔打算報讀, 因比我想像中差

首頁

尾頁

跳至