跳至

首頁

尾頁

洋房

URGENT! 用過"大王"的 媽媽, 請比d 意見!! 好擔心

之前聽好多媽媽講好用, 所以轉左 "大王" 比囡囡用 (本身用開 pampers, 但因有漏尿 及madeinchina 所以無用)
最近囡囡 "尿道炎" 都唔知關唔關事, 現在都唔之好唔好繼續用?? (我係卓悅買, 可靠嗎?) 好擔心:-( :-(

有冇人試過用完有問題, 分享吓!!

別墅

精緻種植勳章

Re: URGENT! 用過"大王"的 媽媽, 請比d 意見!! 好擔心

我亞b係用大王架~
東x買 or卓x買都OK, 如果你一改用大王,你就知你用開既有幾唔好用架喇∼  反而用其他patpat會紅. 
會唔會其他

禁止訪問

Re: URGENT! 用過"大王"的 媽媽, 請比d 意見!! 好擔心

禁止訪問

大宅

我個女都用過大王, 不過就唔係好夾
雖然佢係軟過pampers
但係我個女都用到pat pat紅咗, 仲"nut"皮
睇吓你個b同個款片片夾唔夾囉

洋房

多謝大家的意見.

沙沙,

係呀, 我囡囡飲水好少, 想迫都迫唔到,成日都唔肯飲水:-( , 現時醫生要佢飲多d水先會好, 所以唯有煲d 有味湯水, 我只識煲: 蘋果水, 竹庶水, 甘荀栗米水. 仲有冇其他啱bb飲的湯水 or 涼茶可以煲比佢飲, 請教吓我.

有冇方法可以令bb肯飲吓水, 始終肯飲水會好d. :-( :-(

沙沙 寫道:
尿道炎...係咪妳BB飲水少..或..飲果汁甜D既野多呀 飲涼茶少既BB都會去小便密D但又那...另到去小便位紅腫...那住那住咁呢!

我之前都用過大王...幾好用..不過唔太方便我...因要次次入貨無手拎啊! 我家付近又唔係成日有貨...所以轉左用其他牌子.

大宅

me too, my baby changed to "goon" recently, his pat pat becoming red.....so I'm thinking to change back to pampers, but it's now made in China....any mummies tried the new purple pamper (made in China), good or not?

大宅

Zoefong1010:

Before 我Siu B also 成日都唔肯飲水when I used a small milk bottle to feed her water. But later I change to use a spoon and cup to feed her water and she drinks. You can try it.

洋房

wunwunmum,

I have try with spoon but the amount she drink is so little. Does your BB know how to use training cup to drink. I let my BB to use training cup with straw to drink but she doesn't know to drink with straw, how to teach her??

Thanks.

wunwunmum 寫道:
Zoefong1010:

Before 我Siu B also 成日都唔肯飲水when I used a small milk bottle to feed her water. But later I change to use a spoon and cup to feed her water and she drinks. You can try it.

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至