意見反饋
義工
跳至
[2006年] 我就快做全職媽媽啦!

大宅

國民生產總值:1073

我就快做全職媽媽啦!

上星期我遞咗信俾老闆,因為我想自己照顧阿仔。我以為唔駛返工全職湊仔會好開心啦,點知遞咗信呢幾日我又唔覺得自己好開心 ,反而我唔想咁快到 last day。我在bank做rm,工作就係負責跟進理財客戶,我做咗都over 10年時間,同客戶亦有好深厚的感情,突然間又好唔捨得!不過在我做此決定前其實我都考慮過這一點,我都知做人就是要取捨。世界上又邊會有咁完美的。仔仔現在由老人家照顧,因為我身邊的家人同朋友都有例子俾我見到,老人家係好縱細路,我又唔想個仔第日會好唔聽教,所以就做咗呢個決定。
anyway,我只是想同大家分享吓咋!

:-( :-(

大宅

國民生產總值:3536

Re: 我就快做全職媽媽啦!

恭喜你! 有條件做全職媽媽是幸福的, 而且決定了, 就一心一意俾最寶貴的時間bb, 專家講bb成長的頭6年是最緊要的, 為他打好基礎, 上小學後你會發現他與眾不同的

大宅

國民生產總值:4508

可以自己照顧bb是好幸福的
我都超級想,但仍未係時候,估計在bb小學時

p.s. 小腳板.開步禮大合照係你個blog
睇到你大合照d相,我企你隔離

大宅

我記得您!您是否好高的媽媽呢?

大宅

5"7個過咪係我囉,
HELEHCHOW 寫道:

大宅

doublei 寫道:
恭喜你! 有條件做全職媽媽是幸福的, 而且決定了, 就一心一意俾最寶貴的時間bb, 專家講bb成長的頭6年是最緊要的, 為他打好基礎, 上小學後你會發現他與眾不同的

我都是這樣想法,所以做呢個決定。不過我估真的需要時間適應了。

大宅

ChloeMon 寫道:
5"7個過咪係我囉, [quote]
HELEHCHOW 寫道:
[/quote]

嘩好高呀!您個女有條件做名模啦!
我得5呎3咋!

大宅

係呢!佢地有話會e-mail d 相比我地,有無收過 ?

子爵府

國民生產總值:10902

可以自己全識揍bb,係一件好事, bb成長一直都有mama o係身邊會好好多

大宅

ChloeMon 寫道:
係呢!佢地有話會e-mail d 相比我地,有無收過 ?

之前我send過email問,他們話要遲些才有。

大宅

國民生產總值:4698

全職媽咪的子女通常是品行兼優, 信我的專業經驗

無奈我c6請唔起我囉 :-( :-(
[嵐嵐寶貝豬][17/7/06(birth) --2.745kg ]   [ 22/1/0--6.44kg]

大宅

國民生產總值:2346

當你做做下全職媽咪就發覺日子其實好快過...
我便是個好例子...

別墅

國民生產總值:705

我都想只可惜我個決一不何........
http://www.babyhome.com.tw/ka_yan
Facebook: [email protected]

大宅

國民生產總值:1068

我都係咁話

fwc 寫道:

無奈我c6請唔起我囉 :-( :-(

男爵府

國民生產總值:6662

M3 :-( :-( :-(

大宅

因為我份工都幾好PAY,我擔心自己湊唔點個細路而到時又揾唔返咁嘅工。我驚自己會後悔。所以我遞信之後公司留我,(不過唔知係咪循例挽留個隻啦),我都有爭扎過。Anyway我last day係5月18日。

大宅

國民生產總值:2346

其實我c6份工都係得萬幾蚊...我之前份工都係多佢少少...
不過因為而家住緊果度唔洗交租, (我99買既)
所以生活都ok啦...
我99上星期仲俾$$我同BB買野食...等我有番d私己錢囉...
囡囡既教育基金又係我99買既...
不過我寧願佢加我c6人工囉...

大宅

國民生產總值:2049

HELEHCHOW 恭喜你!

大宅

國民生產總值:4650

我之前都係做rm架, 但係生咗bb之後就轉咗non-sales
但係same bank,
嘩, 完來retail bank non-sales都幾辛苦咗又唔係早放工
所以我做咗半年多d就轉咗工啦
明天番新工, 不過唔係retail bank
希望可以早d放工啦

大宅

rollingcat 寫道:
我之前都係做rm架, 但係生咗bb之後就轉咗non-sales
但係same bank,
嘩, 完來retail bank non-sales都幾辛苦咗又唔係早放工
所以我做咗半年多d就轉咗工啦
明天番新工, 不過唔係retail bank
希望可以早d放工啦

您份新工係邊行架?有無rm時的payment?
我都係好奇問吓!

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.